lördag 22 september 2012

Tid att tänka

Den här veckan har det inte varit tid att påbörja något nytt. Jag har varit på Åmine bruk och bidragit till att alla kommunens 8:or har fått uppleva år 1918 på bruket. Det har varit mycket som ska gå i lås, med många människor som ska göra sin insats kordinerat. Och det har varit kallt och regnigt. Så hemma har jag kraschat i soffan och vilat med mina virkade fågelholkar.

Men tankarna har vandrat! Åminne bruk är en fantastisk plats, full av inspirerande miljöer och små detaljer och strukturer. Jag har smygit runt med min kamera och spanat. Här är några av mina favoriter:





 

torsdag 13 september 2012

Väskhelg!!!

I helgen sydde jag och tre väninnor väskor både lördag och söndag. Det blev många olika väskor, både små och stora och även en draghund vid namn Märta.


Jag passade på att använda nya och gamla fynd från Panduro. Det blev två små handväskor med byglar. Eller åtminstone nästan två väskor, för till den ena glömde jag fodertyget hemma och på den andra håller jag på att sy små, små stygn för att fästa både foder och yttertyg i de små hålen i kanten. Hemma har jag också sytt fast handtagen (även de från Panduro) på min nya handväska. Äntligen en lagom stor handväska, med lagom många fiffiga fickor!!! Jag har hunnit prova in den och den är tillräckligt låg, så att man lätt ser vad man har i, den har en mobilficka så att jag numera hinner hitta mobilen i tid att svara och en tyghälla att fästa en nyckelkedja i (och som oväntat hamnade i rätt ände, så att man lätt kan pilla fram nyckeln!). Jag hann också börja på en kasse att ha tyg och annat i, men den blev inte klar.

Titta här så många väskor det blev. Vi var väsklyckliga och färdigpratade efter den goa helgen!




 

söndag 2 september 2012

Arkitektur på Slöjdakademin!

Nu har vi startat hösten med ett nytt projekt på Slöjdakademin och temat är arkitektur. Först har vi startat med fågelholkar. Just nu har jag påbörjat en svart holk med vita rutor. Alla mina holkar är virkade med minst tre trådar hela tiden. Då kan jag byta ut en tråd i taget och få holken att sakta byta färg. Det är ett roligt kvällsarbete. Det blir snett och lite hur som helst, men jag har många fler idéer på hur jag ska fortsätta. Se mina färdiga holkar på Slöjdakademins blogg.