måndag 16 juni 2014

Datorbilder

Råkade anmäla mig till en nätkurs i Australien. Typiskt mig att starta nya projekt när jag har mycket att göra. Denna kurs handlar om programmering och konst. Vi har gjort några mer eller mindre konstfulla försök att skapa bilder med datorns hjälp.

Det är spännande, men svårt. Hittills har jag lärt mig att byta färger i bilden och jag börjar förstå hur man kan skriva om programmet för att göra andra saker. Den första veckan gjorde vi stillbilder.
Den andra veckan har vi jobbat med rörliga bilder. Tyvärr har jag bara stillbilder som exempel. Lite synd för bilderna är gjorda så att man ska kunna klicka på dem med piltangenter eller musen och få bilden att ändra karaktär.
Kanske ser det lite tråkigt ut med grå rutor och rundlar, men strecken inuti rör sig i olika takt. Fråga inte hur det går till. Så långt har jag inte kommit. Jag plockar lite här och där på kurssidorna och hos kurskamrater, skäms lite och tänker att det är ett sätt att lära sig det också. Det är lite svårt att fråga frågor på kursen - vi är 1200 som går den samtidigt.
Nu väntar ännu en vecka med listor och bilder som datorn gör alldeles själv. (Jo, man måste ju instruera hur den ska göra förstås, men sen klarar den sig själv.) Det blir väldigt spännande, man vet inte hur det ska sluta... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar