torsdag 1 november 2012

Blandade löv

Nu är brukarna öppnade och (det illaluktande) innehållet tvättat och torkat. Faktum är att rödkålen och vinägern inte var så trevliga, men järn och koppar luktar förstås inte något speciellt. Det blev lite blandat resultat, ibland syns löven ganska tydligt, ibland syns de inte alls. Kanske är linne inte bästa alternativet?

Det ena tyget i kopparbadet fick varken färg eller mönster, medan löven syns i en relativt synlig rad på det andra tyget som var i samma bad. Hur kan det bli så?
Linne och kopparbad
Detalj med löv (linne och kopparbad)


Linne och kopparbad
Detalj (Linne och kopparbad)
 Rödkålen gav inte så stark färg på tyget, men en underlig kombination av lila och gul (som var ännu mer speciell i blött tillstånd!).

Rödkål och koppar



 Vinägern gjorde inte så mycket nytta, men några blad kan man se på tyget om man tittar väldigt noga.
Linne, vinäger och koppar, endast svaga märken av löv
(ev märken av järn från när jag plockade upp tygerna och la tyget från järnbadet ovanpå detta tyg) 

 Järn, däremot ger både starka kontraster och stundom tydliga blad. Stark färg ger också fina mönster av gummisnoddarna som håller ihop tygerna i färgbadet. Märkena i kanten och i mitten är från de kanter som hamnade i vattenytan.
Linne och järnbad


Detalj med tydligt löv

Linne och järnbad


Detalj med tydliga märken efter gummisnoddar
 Så även om jag inte är helnöjd med experimentet, kan flera av tygerna bli bra broderityg. Funderar på om jag nästa gång ska göra små fyrkantiga tygbitar istället... 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar