söndag 11 november 2012

Scrap-helg och stickmaskin

Helgen har varit mycket trevlig med scrapping med vänninorna. Det blev både några klassiska foto-scrappar och några enkla bilder med motiv från Åminne.


Funderar på att rama in Åminnebilderna...
Den här gången pratade vi vilt under matstunderna, men arbetade under tystnad. Det var så skönt att få klippa, välja bakgrundspapper och kombinera bling-bling med färg och bokstäver, med de andras tysta stöd och stillsamma uppmuntran.
Men nästa gång - så blir det knyppling!!!


Vi fick också besök av en sock-stickningsmaskin. Marianne kom och visade oss hur hon gör sockor och annat med detta fiffiga redskap. Vi blev alla VÄLDIGT avundsjuka och ville ha en likadan. För Marianne tog det två timmar att göra färdigt alla moment och sy ihop sockan framme vid tårna. Det var ganska många moment, först att sätta fast den förstickade tuben och sedan sätta i de små krokarna i hållaren för aviga maskor. Marianne drog nålarna upp och ner och bytte nålar och vred på varvräknare, trådspännare och maskstorleksvred. Hon kunde prata och skoja med oss samtidigt! Och förvånade nog var strumpan snart klar! Det som tar tid är pillandet med maskor och nålar. Vill också prova!!!
 
 

Den färdiga sockan, klar att sys ihop på ovansidan (där de rosa avslutningsvarven syns).

1 kommentar:

  1. Vilken häftig manick! Fick du prova?
    Och vilka underbara kort du har gjort, en riktig skaparhelg.

    SvaraRadera