torsdag 29 december 2011

Minns ni...

rutorna från igår? Några färgklickar, lite guldtråd och en handfull pärlor senare ser det ut så här!!!
Texten lyder: Britta Lincoln hommage. Jag tyckte att jag följt mästarens förlaga och gett den bara en aning Maria-touch, så det var inte mer än rätt. Funderar på monteringen, kanske en klassisk lite högre spännram under tyget?
Här är nästa broderi. Det fattas något... men jag jobbar på det!
(Faktum är att jag börjat på flera tygbitar, men de flesta hänger på tork, eftersom jag provat att limma tidningspapper på dem.)


onsdag 28 december 2011

Lincoln-land

Vem kan motstå färgerna och stygnen i Britta Lincolns broderier ? Inte jag! Idag har jag rivit linne till 32x32 cm-bitar. Några har jag redan målat på. Inspirerad av art journal blev det gult, grönt och blått. Det är ganska mycket vatten i akrylfärgen och inte så mycket tanke bakom, mest kladd, faktiskt.
Färgen som blev över på glasslocks-paletten tryckte jag fast på en tygbit. Kanske kan det bli något...
Sen provade jag att göra tvärt om. Så nu har jag broderat rutor à la Lincoln, som jag ska måla strax! Ska prova andra enkla stygn också.

tisdag 27 december 2011

Handarbetsfrossa?

Nu var det så länge sedan som jag verkligen hade tid att handarbeta, så just nu har jag åtminstone tre projekt på gång samtidigt. Först ut var ett par strumpor. Fast ärligt var det brist på omdöme som fällde mig där, för de är jättesnabba att sticka (om man kan mönstret utantill!). Garnet tog slut. Jag hade optimistköpt två nystan, så den ena strumpan väntar på ett garnbutikbesök. Undrar om Ek´s lilla bod har svarta fårets raggsocksgarn - det vore skönt att inte behöva åka ändå till Jönköping för en halv fot skull.

Så i stället fortsatte jag på en gammalt projekt. Det ska bli en sittdyna - man stickar en lång korv och rullar ihop till en spiral - mönstret fanns i tidningen Land tidigare i år. Garnet är garn jag spunnit själv av kardad ull som blivit över när vi jobbar med ull i skolan. Varje år får man städa i elevskåpen och det ligger ofta kvar lite, lite ull. Till slut kan det bli ett nystan eller två i alla regnbågens färger. Tyvärr kommer det inte att bli snyggt som spiral - det är för mycket färger. Sittdynan kommer att se brun ut... Vad göra?

Medan jag tänker har jag startat ett broderi. Broderi och broderi... Har målat med akrylfärg på bomullstyg och ska sätta nålen i detta till en trevlig film i kväll. Igår satt jag och surfade runt bland broderiinspiration och annat, så nu bubblar det i huvudet!  

fredag 23 december 2011

God jul och Gott nytt år!


God Jul till er alla ute i bloggosfären! Titta vilka trevliga typer som tittade förbi igår hemma hos oss! (Men de hade visst bråttom till dagis, var det någon som sa...)

Tack och lov för jullov. Äntligen tid att slöjda lite!!!

söndag 4 december 2011

Jag är drabbad!

Hjälp! Jag är drabbad.

 I det längsta har jag kämpat emot, men igår gav jag efter. Nu har Arne och Carlos nästlat sig in även i detta hus. Julkulefebern har drabbat mig!!! Det blev tovde bollar och stickade kulor. Randiga på tvären och längden och julhjärtiga. Tur att jag inte har köpt boken - då hade jag nog inte kunnat sluta. Men nu har jag iaf något att skicka till min julkulebytarvän!
E har också fått pysselfeber. Hon har gjort både julpynt och fluffigt täcke. Lagårn är smyckad med granris och kossan Emil ska få prova sitt nya rosa och (än så länge...) vita täcke. E hävdar att Emil är förtjust i täcken...