söndag 26 oktober 2014

Silver och återbruk

Vi tog med oss silverskedar inköpta på Erikshjälpar och Myrorna runt om i Sverige. Och gott om tänger och plåtsaxar och svart eltejp som skyddar silvret. Och tack och lov att de andra hade med sig alla de där sakerna för det hade inte jag. Tack alla goa vänner!!!
Sen värmde vi silvret  - jo, det funkar faktiskt med en kupévärmare! eller så kan man (om man gillar att laga mat lite extra) hämta sin lilla brännare för cremé brulee.
Det var ganska hårt att böja silvret, men inte omöjligt. Inte var det omöjligt att klippa av ett skedskaft heller, men det tog lite tid och man får göra sitt bästa för att klara att klämma med båda händerna. Som med alla nya tekniker känner man snabbt att händerna behöver öva för att veta hur mycket kraft man behöver för att klara att böja och var man ska klämma med tången för att få en snygg böj. Sen fick vi vila händerna med lite broderi, stickning och virkning...
 Vad blev det nu då? Jo, med mig hem fick jag tre smycken - redo att få en snygg snodd eller ett skinnband. Kanske behöver skedbladen lite decoupage, kanske inte. Nöjd blev jag i alla fall! Och även om jag var lite trött och oengagerade denna helg, så tänker jag gå på loppis igen och leta fler silverbestick att värma, böja och bända till något oväntat. Bara för skoj skull!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar