lördag 9 juli 2011

Garnfärgning!


Nu är ännu en omgång av burkar tömda på färgämnen och garn. Det var ganska många denna gång. Här ligger de sköjda i ättiksvatten och väntar på att få komma ut. Det blev ganska många småhärvor. Ser snyggt ut på klädstrecket!



Först ett garn med väldigt lite färg - blommorna från stäppsalvia är väldigt lila på stjälk, men garnet är så gott som ofärgat.

Sedan kommer två härvor med garn färgat med snabbkaffe. Den första härvan är vanligt garnfärgargarn, det andra något superwash, tror jag...

Till höger på bilden är det tre härvor med lökskalsgarn. Det mjukare garnet har återigen mörkare färg.

Garn färgat med stäppsalvia, snabbkaffe och lökskal.


Nästa bild visar garn färgat med jordgubbste (det som jag fick genom Garn&te-bytet). Det blev en mörkare och en ljusare härva. Två härvor färgat med klassisk daggkåpa, både blommor och blad och en tunn härva färgad av några mosade jordgubbar.

Garn färgat med (lökskal) te, daggkåpa, jordgubbar och (gurkmeja).


Mest färg gav gurkmeja som ses till höger om jordgubbsgarnet och garnet som fått ligga i rödbetsburkens ättiksbad. Dessa garner är det en fröjd att skåda!!! Den sista härvan har färgats med paprikapulver och det gav inte så stark färg.
Garn färgat med jordgubbar, gurkmeja, rödbetslag och paprikapulver.


1 kommentar:

  1. åhåhåh gurkmeja blir det såklart i mitt nästa bad, min nya diet tillåter inga grönsaker under jord men färga med dem låter som en utmärkt idé. Färg är livet!!!

    SvaraRadera