måndag 29 april 2013

Det är lite knäppt...

...att sitta en helg och göra frivoliteter. Men så blev det i helgen. Det blev mycket prat, god mat och mycket litet gjort. Mest för att frivoliteter är så små!
 
Frivoliteter är trådarbeten som görs med små skyttlar. Man gör små rundlar, som pryds med picoter. Och det tar tid, för tråden är tunn.
Vi hann ta en runda på stan i Linköping och besöka både tebutik och Panduro. Vi såg också denna fantastiska och fotografiska klänning i ett fönster.
 Fast vi var egentligen på väg till Gamla Linköping och till den första dagen för utställningen "Kors och tvärs med östgötatextil".  Utställningen var inte så stor, men hade en del guldkorn. Bäst tyckte jag om de stickade diademen och att var och en av utställarna gjort varsin vägvisarpil.
 
 Vi tog förstås en runda i Gamla Linköpings små hantverkarbutiker. En klassiker är ju Kanevads träsaker. Utanför stod ett pussel, ett slottt med kupoler som inspirerade mig till ett knyppelförsök.
Det blev inte vackert, men det var enkelt, snabbt och roligt. Tråden är sådan där billigt syntettråd man köper i varuhus. (Den har en rolig varningskylt där man får veta att trådens styrka reduceras med 40% om man knyter knutar på den!) Tyvärr vill inte bilden av min kupolstad hamna på rätt håll så man får luta datorn eller nåt.

Helgen innehöll också garnförsök med både ugglor och afrikanska blommor. Och så var helgen över.
 

2 kommentarer:

  1. Låter som en riktigt bra helg :)

    SvaraRadera
  2. Best Asian Restaurant of the Day - KIRILL KÖVE
    KIRILL is kirill-kondrashin located in 카지노 KIRILL, KIRILL on the island of Gauteng. While not quite as flashy as its name suggests, its Korean

    SvaraRadera