lördag 17 oktober 2009

Tango, tango och kalla fötter!

Dags för provstickning nummer två! Jag har hittills inte varit speciellt road av mönsterstickning med färg och det är för att trådarna bara trasslar ihop sig. Nu har jag övat - måste öva lite mer! - men börjar lära mig att sticka med ena tråden från vänster och den andra från höger. Tänk vad bra att det finns YouTube! Här är den video som jag övat efter: http://www.youtube.com/watch?v=O2L4Fo82zwk&NR=1 . Det var inte så svårt. I början oroade jag mig över att jag inte visste hur hårt jag skulle hålla i den högra tråden (eftersom jag annars stickar med tråden på vänster pekfinger). Men det har visat sig att man inte alls behöver bekymra sig för den. Det blir bäst om man struntar i den högra tråden tills man behöver den och då lägger man den bara runt den högra stickan. Så i början av min provstickning kan man inte se vissa svarta mönster för de är alldeles för hårt åtdragna.

Jag ska öva lite till, så att jag stickat hela rapporten, men nu känner jag att flotteringarna på baksidan är precis lagom lösa. Tänk vad det är underbart att få känna sig som en duktig elev, även om det inte är några storverk som man har utfört!

Apropå provstickning... kan det vara så att mönstret föreställer traditionella korgar med blommor... eller är det månne ...hm...glödlampor???

Det har blivit mer tango i veckan. Det börjar bli kallt om fötterna här hemma och då det lägligt nog låg några kataloger från Dorps (som min garntant så snällt stoppade i) i min garnpåse sist, har jag påbörjat ett par sockor. Det finns numera så många roliga mönster med dominoteknik hos Drops och det här var ett: http://www.garnstudio.com/lang/se/visoppskrift.php?d_nr=115&d_id=22&lang=se

Det stickas på vanliga stickor. Hälen görs med dominominskning på ena sidan (det som sticker ut på vänster sida på bilden) och med motsvarande ökningar på andra sidan. Vid tårna är det varannan gång kortvarv (nertill på bilden). Innan jag syr ihop strumporna under foten, har jag gjort en resårkant upptill.
Det har blivit en hel del tango - antalet varv och ökningar, minskningar och kortvarv är noga bokförda -men så slog förstås HipHop/Streetdans-andan till, så jag gör dem ankelkorta och gör i-snoddar upptill istället för knästrumpemodell i beskrivningen. Och äntligen visste jag varför jag hade två fina nystan av Drops Fabel, som blivit liggande hela sommaren!!! Nästa vecka är lyckligsvis en konferensfri vecka, så då kan jag smita iväg tidigare och köpa mer garn till andra sockan! Säg inget till min rektor! Nu ska jag sy ihop första strumpan!

1 kommentar:

  1. ojojoj vad det lät komplicerat med de där sockarna du måste absolut visa hur de ser ut när de är klara

    SvaraRadera